Pripravili smo nekaj zanimivih predlogov za izlet

Slovenska Obala je čudovita v vseh letnih časih. Vabi z bližino morja, ki nudi pomirjajoč občutek, svežim zrakom, ki diši po soli in aromo mediteranskega zelenja.

Iz obmorskih mestec se vije vonj po ribjih dobrotah, avtentične istrske vasi pa s svojimi običaji navdušujejo vsakega, ki pride mimo. Vse to kar kliče po obisku in ogledu znamenistosti, ki jih 43 km dolga slovenska obala ponuja.

Iz Portoroža v Piran

2 km dolga pešpot na zdravilnem morskem zraku je primerna za sprostitev misli in lahkotno rekreacijo. Vzpon na Piransko obzidje, ki je nekoč služilo kot obramba pred Turki, nudi dih jemajoče razglede. Danes predstavlja še edini kraj na Slovenski obali, kjer je ohranjena tako izrazita podoba obzidanega mesta.

Muzeji in galerije

Srednjeveško mestece, prežeto z bogato zgodovino in umetnostjo, se ponaša s številnimi muzeji, galerijami in drugimi kulturnimi znamenitostmi. Dan pričnite s kavico v Mestni kavarni na Tartinijevem trgu. Poleg se nahajata Benečanka, najlepši primerek beneško-gotske arhitekture v Piranu in Občinska palača. Odpravite se do trga 1. Maja in se povzpnite do Cerkve sv. Jurija. Obiščite Mestno Galerijo, Pomorski Muzej Sergeja Mašera, Muzej podvodnih aktivnosti, Akvarij Piran ter Mediadom Pyrhani. Dan zaključite v enem od barov ob morju, kamor zahajajo domačini ter ob zvokih Jazz-a prisluhnite njihovim zgodbam.

S kolesom do solin

V Forgotten Garden recepciji najamite kolesa in se podajte na pot proti solinam, kjer še danes poteka pridelava soli s tradicionalnimi orodji ter po izročilu starem skoraj 700 let. Pot nadaljujte do ribogojnice Fonda, kjer se predhodno dogovorite za voden ogled po meri, ki vključuje plovbo do ribogojnice, demonstracijo hranjenja rib, razlago načina gojenja rib in predstavitev blagovne znamke Fonda piranski brancin.

a

Lokalna tržnica

Sobotni obisk lokalne tržnice, ki se nahaja skoraj v vsakem obalnem mestu, je lahko sam po sebi zanimiva izkušnja. Nudi priložnost za učenje, spoznavanje novih sestavin, receptov, lokalne pridelave hrane in kulture prehranjevanja. Cene so načeloma nižje kakor v trgovinah z živili, zato je obisk koristen tudi iz ekonomičnega vidika. In kar je najlepše: z nakupom na lokalni tržnici pomagamo lokalnim pridelovalcem hrane ohranjati in razvijati samooskrbo naših krajev.
a

Izlet po Parenzani

Na pot se odpravite peš ali s kolesom skozi znameniti Portoroški predor oddaljen od recepciji Forgotten Garden le dobrih 100 metrov. Ob prihodu v Strunjan, se mimo cerkve Matere božje podajte do strunjanskega križa, ki stoji nad mogočnim klifom in velja za močno energetsko točko. Od tu se razprostira pogled na širno morje in Mesečev zaliv, najbolj fotogeničen razgled na slovenski obali. Ne pozabite s fotografijo ovekovečiti te naravne danosti.

Z ladjico po morju

Idilična vožnja z ladjico za vse romantike po duši je ena od najbolj priljubljenih doživetij. Privoščite si panoramsko vožnjo z ribjo pojedino ali pa se s ponudniki dogovorite za postanek v enem od obalnih mest in kopanje. Prilagodite izlet svojim željam in tako obogatite svoj oddih na slovenski obali.

Degustacija vina in olja

Vinske kleti in oljarne ponujajo posebne oglede z različnimi tipi degustacije vin ali oljčnega olja, kjer za spremljavo dodajo še lokalne sirne oziroma mesne pridelke. S ponudniki je vredno tudi poklepetati, saj so polni znanja in navdihujočih zgodb, ki jih bodo z veseljem delili z vami. Butične degustacije je potrebno predhodno rezervirati pri izbranem vinarju ali oljarju.

Wellness doživetja

V poletnem času obiščite wellness center na prostem Thalasso Spa Lepa Vida, ki se nahaja sredi solinskih polj, v Krajinskem parku Sečoveljske soline. Nudi doživetje tradicionalnih talasoterapij z naravnimi produkti pridobljenimi iz solin. V ostalih letnih časih pa zaplavajte v ogrevani morski vodi ali se sprostite v savni znotraj znanih zdravilišč ali wellness centrih, ki se nahajajo na slovenski Obali.

Vodni športi

Za vse ljubitelje vodnih športov, slovenska Obala ponuja nepozabna doživetja. Na voljo je izposoja sup-ov, kajakov, pedalinov, vodnih plovil oz. tečaj smučanja, jadranja in deskanja na vodi ter mnoge druge aktivnosti. Zabava za vse izzivov željne obiskovalce je zagotovljena.

Posebej za vas lahko pripravimo tudi posebne izletniške pakete.

Za več informacij se obrnite na našo recepcijo.